AAVV Montcada i Reixac: Premio al tesón y el trabajo bien hecho

Nos sentimos especialmente orgullosos de la AAVV de Montcada i Reixac por su capacidad de trabajo, esfuerzo y tesón luchando contra una cementera que hace sus vidas muy difíciles.

Queremos tener un recuerdo especial para quien no pudo recoger el premio, pero estuvo muy presente en el acto.

10866180_1540229076246078_6181209076887601523_o

 

Aquí podéis ver la entrega del premio a partir del minuto 55.

https://www.youtube.com/watch?v=HZPaFlM7Sco#t=3336

Y la crónica del acto.

http://www.eldiario.es/catalunyaplural/fortalesa-reivindica-lentrega-Reconeixements-Veinals_0_348915282.html

La fortalesa del teixit veïnal català es reivindica en l’entrega dels ‘(Re)coneixements Veïnals’

La CONFAVC guardona la lluita contra la incineradora de Montcada i Reixac, amb dos premis; i el projecte Dones Enllaç de l’Esquerra de l’Eixample

Els projectes #Fem Plaça de Ciutat Vella i el Grup de dinamitzadors socials de l’AV de Bufalà, van ser escollits per la votació popular

La primera edició dels (Re)coneixements Veïnals, que va aplegar 18 experiències de 15 municipis diferents, es celebrarà cada any a partir d’ara

18 bones experiències de 15 municipis diferents van nodrir els (Re)coneixements Veïnals / Jordi Molina

18 bones experiències de 15 municipis diferents van nodrir els (Re)coneixements Veïnals / Jordi Molina

El sentit crític i l’esperit cooperatiu van regnar ahir en la primera edició dels (Re)coneixements Veïnals, que organitza la Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC). La jornada va permetre reunir una mostra radicalment representativa de la salut de les iniciatives veïnals i premiar 13 projectes d’intervenció social i les 5 lluites veïnals més significatives. Tal i com va deixar clar, però, el president de la CONFAVC, Jordi Giró, a l’iniciar l’acte “tots els col·lectius que tenen la valentia de lluitar pel bé del territori són guanyadors”.

La campanya contra la incineradora de Montcada i Reixac, liderada per l’AV de Can Sant Joan del municipi, amb altres actors socials i entitats veïnals, va ser l’experiència més guardonada de la tarda, en rebre dos (Re)coneixements Veïnals. “Exigim a les administracions que no concedeixin més permisos d’incineració i que desenvolupin alternatives per als residus basades en la Reducció, Reutilització i Reciclatge, que no converteixin a les cimenteres en indústries incineradores”, van dir els guardonats, abans de concloure: “No lluitem per a la salut de Montcada i Reixac, sinó per a la de Catalunya, capdavantera en incineradores”.

La lluita per la salut d’aquest col·lectiu va convèncer el jurat, que va destacar la capacitat de “vertebració en més d’un barri, la innovació en utilitzar xarxes socials i el micromecentatge, i la aportació al benestar”. Un jurat format per l’arquitecta Itziar González –que va precedir l’entrega de premis amb una conferència sobre la importància de l’urbanisme— el president del Consell d’Associacions de Barcelona, Alfons Tiñena; i el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa.

Encara en la categoria de lluites, el jurat va decidir fer una menció especial a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mataró, impulsada per la federació veïnal de la ciutat. Els representats de la PAH van recordar, alhora de recollir el premi, que han aconseguit no només aturar desnonaments, sinó també incidir en les polítiques municipals sobre habitatge, sempre en cooperació amb la resta del teixit associatiu del territori i amb la complicitat de l’Ajuntament. “Dediquem el guardó a la memòria de Cristina Lahuerta”, van dir entre llàgrimes en record a l’activista de la PAH, que va morir de forma sobtada després de quedar-se al carrer amb tres criatures.

L’Esquerra de l’Eixample, guardonada com el millor projecte d’intervenció social

Pel que fa els projectes, la iniciativa de la històrica Vocalia de Dones de l’AV de l’Esquerra de l’Eixample amb el seu espai “Dones Enllaç” es va endur un altre (Re)Coneixement Veïnal. El jurat va posar de relleu el “treball transversal” que fan aquest grup de veïnes teixint xarxa entre diferents generacions de dones del barri. En la mateixa categoria, La Xarxa de Biblioteques Veïnals de la Federació d’AV de Manresa, va rebre una menció especial pel seu caràcter social i el seu arrelament als barris de la capital del Bages.

L'Espai Francesca Bonnemasion va acollir l'acte / J.M.

L’Espai Francesca Bonnemasion va acollir l’acte organitzat per la CONFAVC / J.M.

La votació popular va seleccionar els projectes #Fem Plaça –de Ciutat Vella- i el Grup de Dinamitzadors Socials -de l’AV de Bufalà de Badalona–. Especialment emotiva ve ser l’entrega del guardó a Fem Plaça de mans de l’exregidora de Ciutat Vella, Itziar González, que va haver d’abandonar la seva tasca pública per amenaces després d’intentar impulsar un pla d’usos que protegís l’espai públic. “L’urbanisme és l’estratègia que tenim per generar justícia social”, va dir l’arquitecta en la seva intervenció, molt aplaudida per les prop de 150 persones que es van donar cita a l’Espai Francesca Bonnemasion. Una gal·la que, tal i com van assegurar els seus impulsors, serà la primera de moltes més.

Anuncios
Esta entrada fue publicada en NOTICIAS.. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s